Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 16.05. 2025
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pravá pistáciová zmrzlina

fotka Pravá pistáciová zmrzlina
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Pravá pistáciová zmrzlina:

5 dcl mléko  | 2 dcl nesolených nepražených pistácií  | 2,5 dcl moučkového cukru (možno dávku snížit)  | 1 krát šlehačka (min. 31% ideální 40% tuku - šlehačka DELUXE můj nápad)  | 0.25 lžicky sójový lecithin  | 0.5 lžičky lžičky guarové gumy  | 2-3 špetky soli postupně ochutnávejte, aby jste nepřesolili

Postup přípravy receptu Pravá pistáciová zmrzlina:

Mléko smícháte s celými pistáciemi a pozvolna uvedete do varu, mírně bublající mléko s oříšky vaříte přikryté zhruba 5 minut. Odstavíte a necháte zakryté stranou alespoň 15 minut. Později mléko s pistáciemi tyčovým mixérem rozmíchejte co nejjemněji. Po vychladnutí scedíte přes plátno a důkladně vyždímáte. K tomu pistáciovému základu přidáte moučkový cukr a rozpustíte, přisypete lecithin a guarovou gumu (oba produkty jsou rostlinného původu, seženete v lékárně 100% granulovaný čistý lecithin, guarovou gumu - prášek ve zdravé výživě nebo prodejně pro bezlepkovou dietu). Důkladně rozmíchejte. Přilijete smetanu a mírně promícháte. V uzavřené nádobě uložíte do mrazničky chladit, občas zamícháte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky. Takto předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku "zmrzlinovače". Vyšleháte mixérem. Ve strojku se mrazí cca 20 až 35 min. do konzistence kopečkové zmrzliny. Poznáte, že pravá pistáciová chutná zcela jinak, než se prodává. Kdo chce ušetřit, použije sladké loupané mandle místo pistácií, přikápne mandlové aroma a přibarví potravinářskou zelenou barvou. Do hotové zmrzliny můžete vmíchat nasekané pistácie nebo čokoládové hoblinky.


Fotky receptu Pravá pistáciová zmrzlina:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pravá pistáciová zmrzlina
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !