Postup přípravy receptu Pravý ukrajinský boršč:
Do 5-ti litrového hrnce si dáme vařit maso s morkovými kostmi, fazolky a cibuli pokrájenou na kostičky (já na ní zapoměla, tak jsem ji přidala až s mrkví a bramborem) a osolíme. Mezitím si červenou řepu oloupeme jako brambory škrabkou a nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev pokrájíme na kolečka, brambory na kostičky, druhou cibuli pokrájíme na kostičky a zelí si nakrouháme nebo pokrájíme na slabší nudličky. Když jsou fazolky uvařené, tak vyndáme morkové kosti (ale maso necháváme dál vařit) a přidáme do hrnce červenou řepu a necháme 5-10 minut povařit, aby pustila barvu. Poté přidáme mrkev a brambory. Mezitím si na trošce oleje na pánvi necháme zrůžovět cibuli a na ni dáme celý rajský protlak a asi 3 minutky mícháme (el. sporák na č. 4). Když jsou brambory měkké, tak tuhle směsku cibule a protlaku přidáme do polévky a důkladně promícháme. Hned na to přihodíme nakrouhané zelí a koření (bob. list, nové koření, majoránku a trošku ml. pepře). Povaříme 10 minut a pak vyndáme maso, pokrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky. Nakonec přidáme 2 plné lžíce sterilovaného kopru (kopr je tam dost důležitý, dodá polévce tu pravou vůni a chuť - pokud ho nemáte rádi, tak dejte alespoň malinkou lžičku) a dochutíme solí a maggim. Nalijeme na talíř a ozdobíme zakysanou smetanou.
Fotky receptu Pravý ukrajinský boršč:
Fotky vložil: tvackova1,hanina51,kozaroza,uznevim