Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 03.10. 2024
Dnes má svátek Bohumil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pravý ukrajinský boršč

fotka Pravý ukrajinský boršč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Pravý ukrajinský boršč:

500 g hovězí pol. směsi  | 2-3 l vody  | 10 dkg malých bílých fazolek  | 2 menší cibule  | 1-2 mrkve  | 1 menší červená řepa  | 3 velké brambory  | 1/4 hlávky čerstv. bílého zelí  | 1 zakys. smetana  | 140 g rajského protlaku  | dle chuti olej  | 3 bobkové listy  | 10 kuliček nového koření  | 1 čaj. lžička majoránky  | trošku ml. pepře  | 2 vrchovaté pol. lžíce steril. kopru  |  sůl  |  maggi

Postup přípravy receptu Pravý ukrajinský boršč:

Do 5-ti litrového hrnce si dáme vařit maso s morkovými kostmi, fazolky a cibuli pokrájenou na kostičky (já na ní zapoměla, tak jsem ji přidala až s mrkví a bramborem) a osolíme. Mezitím si červenou řepu oloupeme jako brambory škrabkou a nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev pokrájíme na kolečka, brambory na kostičky, druhou cibuli pokrájíme na kostičky a zelí si nakrouháme nebo pokrájíme na slabší nudličky. Když jsou fazolky uvařené, tak vyndáme morkové kosti (ale maso necháváme dál vařit) a přidáme do hrnce červenou řepu a necháme 5-10 minut povařit, aby pustila barvu. Poté přidáme mrkev a brambory. Mezitím si na trošce oleje na pánvi necháme zrůžovět cibuli a na ni dáme celý rajský protlak a asi 3 minutky mícháme (el. sporák na č. 4). Když jsou brambory měkké, tak tuhle směsku cibule a protlaku přidáme do polévky a důkladně promícháme. Hned na to přihodíme nakrouhané zelí a koření (bob. list, nové koření, majoránku a trošku ml. pepře). Povaříme 10 minut a pak vyndáme maso, pokrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky. Nakonec přidáme 2 plné lžíce sterilovaného kopru (kopr je tam dost důležitý, dodá polévce tu pravou vůni a chuť - pokud ho nemáte rádi, tak dejte alespoň malinkou lžičku) a dochutíme solí a maggim. Nalijeme na talíř a ozdobíme zakysanou smetanou.


Fotky receptu Pravý ukrajinský boršč:

Pravý ukrajinský boršč
Pravý ukrajinský boršč
Pravý ukrajinský boršč
Pravý ukrajinský boršč
Pravý ukrajinský boršč
Pravý ukrajinský boršč
Fotky vložil: tvackova1,hanina51,kozaroza,uznevim 
Hodnocení receptu Pravý ukrajinský boršč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !