Použité suroviny receptu Pravý velikonoční beránek:
190 g polohrubé mouky
| 190 g moučkového cukru
| 190 g másla
| 25 g mandlí
| 25 g rozinek
| 4 vejce
| 1 balíček vanilinového cukru
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| na ozdobu: trochu čokoládové polevy
| na ozdobu: trochu rozinek
| dle potřeby: trochu tuk na vymazání formy
| dle potřeby: trochu hrubé mouky na vysypání formy
Postup přípravy receptu Pravý velikonoční beránek:
Mandle přelijeme horkou vodou, sloupneme a pokrájíme na nudličky. Rozinky propláchneme a necháme okapat. Žloutky utřeme se změklým tukem a moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Přidáme mandle a rozinky. Do tohoto základu lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.
Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme. Vychladlého beránka přelijeme polevou, místo očí dáme rozinky a po ztuhnutí polevy uvážeme kolem krku mašli.