Použité suroviny receptu Pražma s citronem pečená v papilotu:
2 citrony, pokrájené na tenké plátky
| 3 stroužky česneku, přepůlené
| 400 g mladé pražmy královské nebo jiné podobné ryby, vykuchané a očištěné
| mořská sůl a drcený barevný pepř
| 1/2 svazku purpurové bazalky
| 2 lžíce panenského olivového oleje
| 700 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Pražma s citronem pečená v papilotu:
Předehřejte troubu na 160/180 stupňů. Ustřihněte si dva pruhy pečicího papíru, každý o délce asi 40 cm. Položte jeden papír na plech a doprostřed dejte polovinu citronových plátků a polovinu česneku. Navrch umístěte osolenou a opepřenou rybu, zbylý citron a česnek jí vložte do břišní dutiny. Bazalku poklaďte na rybu a upevněte ji kuchyňským provázkem. Pokapejte olivovým olejem a vínem, překryjte druhým listem pečicího papíru a zakruťte okraje postupně tak, aby se balíček uzavřel. Vložte do trouby a pečte asi 30–35 minut. Upečenou rybu přeložte na servírovací mísu a efektně otevřete přímo na stole – zvedne se oblak nádherné vůně.
Fotky receptu Pražma s citronem pečená v papilotu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!