Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.12. 2025
Dnes má svátek Albína
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Preburdin bažant

fotka Preburdin bažant
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Preburdin bažant:

1 bažant  | 120 g slaniny  | 12 zrnek jalovce  | 12 ks nového koření  | 3 bobkové listy  | 200 g másla  | 150 ml červeného vína

Postup přípravy receptu Preburdin bažant:

Bažanta celého, nebo rozčtvrceného (lépe je skutečně celého) prošpikuje lehce anglickou slaninou (já použila slaninu bez kůže a bylo to také vynikající). Potom si rozdrtíme zrnka jalovce a nového koření a smícháme se solí dohromady, tuto směs pak do bažanta zevnitř i z vnějšku vetřeme. Bažant se dá do misky, přidá se k němu bobkový list a přelijeme se rozpuštěným máslem a necháme 2 dny v lednici odpočinout přesně v takovém stavu, v jakém to v míse po polití máslem skončí. (Já nechala 3 dny a ničemu to nevadilo.) Potom se tak, jak je, dusí doměkka podlíváním červeným vínečkem a v závěru se dopeče v troubě dozlatova. Podává se s bramborovým pyrém a salátem z červeného zelí.


Fotky receptu Preburdin bažant:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Preburdin bažant
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !