Použité suroviny receptu Prejt z vepřového kolena:
1 očištěné vepřové koleno
| 100 g vepřových jater
| 2 žemle z předešlého dne
| 100 ml mléka
| 1 malá cibule
| 4 stroužky česneku
| 5 kuliček nového koření
| 1 bobkový list
| 1 lžička majoránky
| mletý černý pepř
| sádlo na vymazání pekáčku
| sůl
Postup přípravy receptu Prejt z vepřového kolena:
Koleno s cibulí a kořením vaříme v osolené vodě asi 120 minut.
Žemle zalijeme mlékem. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Uvařené koleno necháme vychladnou. Maso obereme a společně se žemlemi a játry umeleme na masovém strojku. K namleté směsi přidáme asi 3 naběračky vývaru z masa, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a propracujeme.
Pekáček vymažeme sádlem a naplníme směsí. Pečeme v troubě při 180°C asi 40 minut.
Fotky receptu Prejt z vepřového kolena:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!