500 g kysaného zelí
| 500 g syrových oloupaných brambor
| 2 vejce
| 200 g klobásky
| 1 lžíce grilovacího koření
| sůl
| mletý pepř
| česnek dle chuti
| 6 lžic hladké mouky
| 100 ml mléka
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Přerovské zelňáky :
Zelí necháme okapat a překrájíme ho na drobnější kousky. Brambory nastrouháme nahrubo. Smícháme. Přidáme na kostičky pokrájenou klobásu, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek a promícháme. Přidáme trochu mléka a podle potřeby zahustíme moukou (podle vodnatosti brambor). Na rozpáleném tuku smažíme menší placky z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousky nebo jiný savý papír.
Fotky receptu Přerovské zelňáky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!