Postup přípravy receptu Přesnídávkový guláš:
Na části sádla osmažíme jednu drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme dvě třetiny mleté sladké papriky, necháme zpěnit a přidáme na menší kostky nakrájené maso, po osmahnutí podlijeme vývarem nebo vodou, potom přidáme utřený česnek, sůl, kmín a dusíme při občasném podlévání. Když je maso skoro měkké, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou a zasmahneme. Podle potřeby dolijeme vývarem. Na zbytku sádla osmahneme dočervena párky pokrájené na kolečka a přidáme k masu. Nakonec zbytek mleté papriky vmícháme do rozehřátého másla, podlijeme trochou vývaru, za stálého míchání krátce povaříme a přidáme do guláše. Necháme přejít varem. Na talíři ozdobíme porce masa a párků syrovou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a na malé kostičky nakrájenou sterilovanou okurkou. Podáváme se slaným pečivem nebo chlebem.