300 g zelených zrn
| 3 lžíce oleje
| 1 červená cibule nakrájená na tenké plátky
| 1/2 l masového nebo zeleninového vývaru
| sůl
| špetka sušené šalvěje
| 1 červená paprika
| petrželka
| pažitka
Postup přípravy receptu Přílohový grünkern:
Cibuli a grünkern zlehka opražíme na oleji. Zalijeme předem ochuceným vývarem, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Na slabém ohni pak přikryté necháme podusit asi 35 minut, dokud nevznikne sypká hmota. Přidáme na tenké nudličky nakrájenou papriku, nasekanou petrželku a pažitku. Podáváme jako přílohu k masovým, houbovým nebo zeleninovým pokrmům.
Fotky receptu Přílohový grünkern:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!