![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pyré z brambor a celeru: Připravíme si hrnec s litrem vařící vody, do níž jsme přidali bílý vinný ocet nebo citronovou šťávu. (Tím zabráníme tomu, aby celer ztmavl dříve, než se uvaří). Celerovou bulvu rozpůlíme a potom rychl ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lehká květáková příloha: Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Květákové růžičky uvařte nad parkou doměkka (uvařit je můžete i v hrnci s vodou).
Až je květák hotový, rozehřejte na pánvi máslo, přidejte kopr, citronovou šťávu ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hermelínové kroketky: Lilky oloupeme a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů do změknutí. Dužinu rozmačkáme na pyré, které smícháme se strouhaným Hermelínem, kokosem, strouhankou, rajským protlakem, sojovou omáčkou, č ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrové hranolky: Do hlubší zapékací nádoby vymazané tukem rozložíme nerozmražené hranolky a osolíme je. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků, žloutky vymícháme s moukou, přidáme mléko,sýr, sůl, smetanu a nako ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové knedlíky s růžičkovou kapustou: Růžičkovou kapustu, ať čerstvou nebo mraženou, krátce povaříme a necháme okapat. Z bramborového těsta šouláme knedlíčky, do kterých balíme kapustu. Vaříme cca 10 minut. Jsou výborné k pečenému masu.
... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné knedlíky s brynzou : Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme je vychladnout a potom nastrouháme. Přidáme solamyl, krupici, sůl, vejce a směs rukama důkladně propracujeme. Nakonec do ní přidáme rohlíky ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kynuté smetanové suky: Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Do mísy prosijeme mouku, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme vlažnou smetanu. Vsypeme do ní lžíci cukru, rozdrobíme kvasnice, mísu přikryjeme utěrkou a necháme ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené noky: V mléce rozšleháme vejce. Do prosáté mouky vmícháme dušený špenát, sůl, muškátový květ, připraveným mlékem vypracujeme polotuhé těsto a necháme je asi půl hodiny odležet. Potom z těsta vykrajujeme nok ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččiny cumbule: Slaninu nakrájenou na kostičky roztavíme a osmahneme na ní cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme oloupané,na tenké plátky nakrájené syrové brambory, na nudličky nakrájený salám, sůl, kmín a za stálého ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená cibulka: Cibuli pokrájíme na větší kousky. Do kastrolu dáme máslo, cibuli přidáme sůl, kmín, pepř a podusíme. Rozšleháme vajíčko s mlékem a zalejeme tak, aby byla cibule zalitá dáme do trouby a necháme zapéct ... …více»
|