![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řecké brambory : Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na osminky. Česnek nasekáme na jemno. Na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém opečeme brambory. Asi po pěti minutách přidáme česnek a oregano. Téměř hotové ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí na červeném víně : Cibuli nakrájíme na drobno, zelí nasekáme. Na roztavený tuk hodíme cukr a vytvoříme karamel, do kterého přidáme zelí a cibuli, osolíme, dochutíme kmínem, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekový špenát : Špenát opláchneme, osušíme a případně zbavíme větších stonků. Listy špenátu vaříme 1 minutu na páře (bohatě stačí protože ideální je lehce tvrdší) a pak přeložíme do misky. Na pánvi rozpálíme máslo a ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červená řepa k pečenému masu : Řepu uvaříme nebo upečeme ve slupce. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme na struhadle podle vlastních preferencí na hrubo nebo na jemno. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno a osmažíme na másle. P ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené zelí po slezsku : Cibuli a bůček nakrájíme a společně osmažíme. Zelí nakrájíme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a nové koření a vaříme do poloměkka. Po deseti minutách scedíme a necháme trochu vývaru. Přidáme sůl ... …více»
|
![]() |
24. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílé hlávkové zelí na smetaně: Zelí nakrájíme na nudličky, podlijeme osolenou vodou a krátce podusíme bez pokličky. Zelí scedíme a necháme okapat. Do rozehřátého másla vložíme zelí. Osolíme, opepříme a podlijeme smetanou. Zvolna du ... …více»
|
![]() |
24. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Růžičková kapusta na slanině a majoránce: Kapustičky krátce povaříme v mírně osolené vodě, scedíme je a necháme okapat. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a kostečky slaniny dozlatova. Vmícháme kapustičky a za občasného promíchání je trochu ... …více»
|
![]() |
24. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibule na hořčici: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, podlijeme vínem a když se víno vydusí, zaprášíme ji moukou a podlijeme trochou vývaru smíchaného s hořčicí. Dusíme pod pokličkou ještě 10-15 minut téměř ... …více»
|
![]() |
24. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené brambory s tymiánem: Brambory okrájíme, nastrouháme na tenké plátky a osušíme. Citron důkladně omyjeme horkou vodou, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s olejem rozehřejeme v pánvi a zesklovatíme na něm cibuli. Vmí ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuskusové kostky: Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme asi 15 minut nabobtnat, poté ho osolíme i můžeme jinak dokořenit - kmín, zázvor, kari. Připravíme si pekáček, vymažeme ho tukem a vysypeme strouhankou. Na dno dá ... …více»
|