Postup přípravy receptu Prostá omáčka:
1. Máslo rozpusťte v malém rendlíku. Jakmile je tekuté, přidejte mouku, vše vařečkou dobře promíchejte a při střední teplotě nechte za pozorného míchaní probublat, dokud vše nezesvětlá.
2. K této připravené jíšce přilíjte asi 2 dcl studeného vývaru a okamžitě důkladně rozmíchejte. Jakmile se vše dobře spojí, zopakujte stejný postup s dalším hrnkem vývaru a nakonec ještě jednou totéž. Vše přiveďte k varu a nechte velmi pozvolna probublávat nejmíň 10 min. OBčas ovšem omáčku zamíchejte.
3. Po 20 min. šetrného vaření omáčku dochuťte dle svých preferencí, už jen samotná sůl by měla stačit k vykouzlení dostatečně uspěšné omáčky. Podávejte k vařenému nebo pečenému masu.