Použité suroviny receptu Provensálská bramborová kaše:
500 g brambor
| sůl
| 500 g mletého hovězího masa
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| provensálské koření
| 500 g čerstvého baby špenátu
| 200 ml mléka
| 2 vejce
| máslo
| strouhanka
| 50 g tvrdého plátkového sýra
| 1 hrst mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Provensálská bramborová kaše:
Brambory oloupeme, uváříme v osolené vodě, slejeme a necháme vychladnout. Maso opékáme na rozpáleném oleji v hlubší pánvi 5 - 10 minut. Až pustí šťávu, necháme ji vypéct, přidáme nasekanou cibuli a česnek a osmahneme dozlatova. Osolíme a ochutíme provensálským kořením. Poté vmícháme baby špenát, promícháme a necháme vychladnout. Brambory rozšťoucháme, přilejeme mléko a našlehané vejce a zapracujeme masovou směs se špenátem. Vše vložíme do maslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, poklademe sýrem a posypeme mandlemi. Zapékáme asi 20 minut v předehřáté troubě při 200°C.
Fotky receptu Provensálská bramborová kaše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!