Vložil: | Janakralov |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Provensálská rajská omáčka :
3 lžíce olivového oleje
| 1 ks jemně nasekanou cibuli
| 4 ks jemně nasekané stroužky česneku
| 4 ks proužky sušené pomerančové kůry
| 600 g zralých, ale pevných rajčat
| 2 lžíce rajčatového pyré
| 1 lžička přírodního cukru
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Provensálská rajská omáčka :
V kastrolu rozpalte olej. Přidejte cibuli, česnek i pomerančovou kůru a na mírném plameni smažte, dokud cibule nezměkne. Rajčata nasekejte na větší kousky a přihoďte je k základu omáčky.
Přilijte rajčatové pyré, 50 ml vody a za občasného míchání mírně vařte čtvrt hodiny, dokud rajčata nezměknou. Můžete osolit a poté dochutit cukrem a pepřem. Odstraňte pomerančovou kůru. Omáčku vlijte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. Pokud chcete, aby byla obzvlášť jemná, ještě ji propasírujte sítem. Omáčka vydrží v lednici dva až tři dny; můžete ji také zamrazit a v zimě využít, kdykoli se vám zasteskne po létě.
Jak na kůru? Oloupejte ji ze šesti pečlivě omytých pomerančů a rozložte v jedné vrstvě na plech. Sušte v troubě předehřáté na 110 (90) stupňů asi šest hodin, až zkřehne a snadno se láme.
Fotky receptu Provensálská rajská omáčka :
Fotky vložil: MichelePrg,Torta,Nandiči,evulaS33