Použité suroviny receptu Provensálská vepřová pečeně s květákem:
800 g očištěné vepřové pečeně bez kosti
| 400 g očištěného květáku rozebraného na růžičky
| 3 hrsti sekaných bylinek (šalvěje, tymiánu a rozmarýnu)
| 4 lžíce olivového oleje
| sůl
Postup přípravy receptu Provensálská vepřová pečeně s květákem:
Na maso svrchu uděláme nožem mřížku, osolíme ho, pokapeme olejem, posypeme sekanými bylinkami a zabalíme do potravinové fólie. Na noc ho uložíme do ledničky.
Druhý den maso vybalíme z fólie, v pekáčku podlijeme vodou a v troubě při 190 °C pečeme asi 70 minut. Během pečení ho přeléváme výpekem. Květák v osolené vroucí vodě uvaříme na skus. Poté ho scedíme, necháme okapat a uchováme teplý.
Fotky receptu Provensálská vepřová pečeně s květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!