Použité suroviny receptu Provensálské jehněčí a vínem na grilu:
1,5 kg jehněčí kýty bez kosti
| oliv. olej
| marináda
| 2 snítky rozmarýnu
| 2 str. česneku
| 1 l červ. vína
| 2 snítky tymiánu
| 2 lžíce oliv. oleje
Postup přípravy receptu Provensálské jehněčí a vínem na grilu:
Vykoštěné mmaso neodřízneme však až do konce, aby bylo možné maso naplocho rozložit na velký plát. Česnek očistíme na nakrájíme na nudličky.
K masou přidáme všechny suroviny na přípravu marinády (červené víno, česnek, panenský olej, snítek rozmarýny a tymiánu). Přikryjeme potravinářskou fólií a takto připravené maso necháme alespoň 6 hodin v marinádě ležet. Během marinování maso několikrát obrátíme.
Před grilováním maso vyjmeme z marinády a osušíme. Rozložíme je naplocho a propícháme vodorovně 2 - 3 grilovacími jehlami, aby se při grilování nekroutilo.
Grilovací rošt potřeme olejem a položíme na něj maso. Rošt postavíme 10 cm nad žhavé uhlí a maso grilujeme 5 minut. Obrátíme a grilujeme 5 minut i z druhé strany. Obrátíme ještě dvakrát v pětiminutových intervalech a vždy je při tom potřeme marinádou. Po 25 minutách bude maso středně propečené.
Nakonec maso odstavíme a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme je na tenké plátky, ozdobíme snítkami rozmarýny a tymiánu a podáváme.
Fotky receptu Provensálské jehněčí a vínem na grilu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!