Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Provensálské jehněčí a vínem na grilu

fotka Provensálské jehněčí a vínem na grilu
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 46

Použité suroviny receptu Provensálské jehněčí a vínem na grilu:

1,5 kg jehněčí kýty bez kosti  |  oliv. olej  | marináda  | 2 snítky rozmarýnu  | 2 str. česneku  | 1 l červ. vína  | 2 snítky tymiánu  | 2 lžíce oliv. oleje

Postup přípravy receptu Provensálské jehněčí a vínem na grilu:

Vykoštěné mmaso neodřízneme však až do konce, aby bylo možné maso naplocho rozložit na velký plát. Česnek očistíme na nakrájíme na nudličky.
K masou přidáme všechny suroviny na přípravu marinády (červené víno, česnek, panenský olej, snítek rozmarýny a tymiánu). Přikryjeme potravinářskou fólií a takto připravené maso necháme alespoň 6 hodin v marinádě ležet. Během marinování maso několikrát obrátíme.
Před grilováním maso vyjmeme z marinády a osušíme. Rozložíme je naplocho a propícháme vodorovně 2 - 3 grilovacími jehlami, aby se při grilování nekroutilo.
Grilovací rošt potřeme olejem a položíme na něj maso. Rošt postavíme 10 cm nad žhavé uhlí a maso grilujeme 5 minut. Obrátíme a grilujeme 5 minut i z druhé strany. Obrátíme ještě dvakrát v pětiminutových intervalech a vždy je při tom potřeme marinádou. Po 25 minutách bude maso středně propečené.
Nakonec maso odstavíme a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme je na tenké plátky, ozdobíme snítkami rozmarýny a tymiánu a podáváme.


Fotky receptu Provensálské jehněčí a vínem na grilu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Provensálské jehněčí a vínem na grilu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles