Použité suroviny receptu Prsíčka mladých kuřat se sýrovou omáčkou:
1,5 kg kuř. prsíčka
| 200 g olej
| 30 g sůl
| 300 g bešamel
| 300 g sýr eidam
| 20 g víno bílé
| 200 g smetana
Postup přípravy receptu Prsíčka mladých kuřat se sýrovou omáčkou:
Na porci podáváme dvě prsíčka. Masíčko lehce pouze dlaní
naklepeme a pak pozvolna opékáme po obou stranách. Lehce
zastříkneme vínem a podusíme. Maso vyjmeme a na stejné
pánvičce si připravýme sýrovou omáčku.
Základní bešamelovou omáčku připravíme tak, že výpek po
prsíčkách zaprášíme moukou, zalijeme zbylím vínem a smetanou.
Necháme na ohni tak dlouho, až se uvolní ode dna pár bublinek,
přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozpustit a můžeme
podávat. Na talíři jeden plátek masa podlijeme a druhý přelijeme.
Fotky receptu Prsíčka mladých kuřat se sýrovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!