Použité suroviny receptu Průzračný rybízový dezert:
2 balíčky červené dortové želatiny
| 1 l rybízové šťávy
| 3-4 lžíce pískového cukru
| 1 lžíce citronové šťávy
| trochu čerstvého nebo kompotového ovoce
| na ozdobení šlehačka
Postup přípravy receptu Průzračný rybízový dezert:
Želatinu rozmícháme ve studené rybízové šťávě a necháme nabobtnat. Nádobu postavíme do vodní lázně a podle návodu na obalu želatinu rozpustíme. Želatinu necháme krátce zchladnout a vmícháme drobné nebo na menší kousky nakrájené ovoce. Nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a uložíme do chladna ztuhnout. Rybízový rosol před podáváním ozdobíme ovocem a šlehačkou.
Fotky receptu Průzračný rybízový dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!