Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Pšeničné tortilly s grilovanými kuřecími prsy a čínským zelím:
4 velké pšeničné tortilly
| 4 kuřecí prsní plátky po 150 g
| 1 lžíce krupicového cukru
| 1/2 lžičky harissy nebo 1–2 červené pálivé papričky bez semínek a jemně usekané
| 2 stroužky česneku, prolisovaného
| 1 lžička sušeného oregana nebo lžíce čerstvě usekaného
| 3-4 lžíce olivového oleje
| sůl na dochucení
| půl čínského zelí nebo 1 malé, nakrouhané
| oblíbený dresink k podávání
Postup přípravy receptu Pšeničné tortilly s grilovanými kuřecími prsy a čínským zelím:
1. Omytá a osušená kuřecí prsa naklepeme jemně přes fólii a smícháme v míse s limetovou šťávou a kůrou, cukrem, oreganem, česnekem a harissou nebo usekanými papričkami, podle chuti. Promícháme a necháme nejméně 30 minut marinovat. Mezitím si očistíme a nakrájíme čínské zelí na proužky.
2. Rozpálíme si gril nebo grilovací pánev, mřížku potřeme olejem a maso vyjmeme z marinády. Grilujeme po obou stranách, celkem to trvá asi 10 minut. Kuřecí maso musí být dobře propečené, po vpíchnutí z něj nesmí vytékat růžová šťáva. Upečené plátky přendáme na talíř, podle chuti osolíme a necháme pod alobalem několik minut odpočinout.
3. Mezitím si na grilu z obou stran ohřejeme tortilly. Na polovinu placky navrstvíme nakrájené zelí, zakápneme dresinkem, překryjeme grilovaným masem a placku přehneme. Stejným způsobem připravte krůtí prsní plátky a maso okořeňte pouze bylinkami a mletým pepřem.
Fotky receptu Pšeničné tortilly s grilovanými kuřecími prsy a čínským zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!