Použité suroviny receptu Pštrosí steaky po klecansku:
1 kg pštrosího masa
| 1 malá sklenička sušených rajčat v olivovém oleji
| 2 lžíce kvalitního olivového oleje
| 1 lžíce směsi čerstvého mletého pepře
| 1 lžíce soli
| dle chuti: rozmarýn
| 1 palice česneku
Postup přípravy receptu Pštrosí steaky po klecansku:
Česnek s rozmarýnem a solí utřeme v hmoždíři na kaši. Z masa připravíme 4 ks 2-3cm vysokých steaků a ostrým nožem vyřízneme ve steacích kapsu, do které dáme vždy 2-3 rajčata, dle velikosti steaků a lehce je vymáznem směsí z hmoždíře, a taky přidáme pár kapek oleje (do kapsy). Zbylou směsí potřeme steaky z obou stran a také z obou stran do steaků lehce vmacerujeme pepř a zakápnem olejem. Steaky naskládáme na sebe (buď do sáčku nebo do nějaké nádoby) a necháme v lednici odležet do druhého dne (je to nejlepší) Steaky můžeme připravit na pánvi, ale nejvetší dobrota jsou na grilu s uhlím. Na rozpáleném grilu stačí ogrilovat 3-5 minut z každé strany (medium). Můžeme je potírat olivovým olejem (zde si ale připravte nejlépe rozprašovač na rostliny s vodou pro uhašení případného ohně). Před podáváním doporučuji dát na steaky utřenou směs bylinek s máslem. Už teď se mi sbíhají sliny. Pokud Vám zůstane nějaké utřené máslo, tak jej použijte na topinky - rozmažte na chleba a šup na gril. Je to fakt dobrota.
Fotky receptu Pštrosí steaky po klecansku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!