Pstruhy pečlivě opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je čistou utěrkou. Pak je osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpustíme máslo a pstruhy na něm opatrně opečeme po obou stranách. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V další pánvi rozpustíme zbylé máslo, dáme na ně houby s česnekem a vše orestujeme. Potom houby zalijeme smetanou a za občasného míchání povaříme asi 10 minut.
Pstruhy naskládáme do pekáčku, přelijeme houbovou omáčkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Opečení pstruzi musí mít křupavou kůrčičku. Nyní je rozdělíme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a nakonec ještě ozdobíme petrželovou natí. Pstruha na houbách podáváme s různě upravenými bramborami.
Fotky receptu Pstruh na houbách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!