Postup přípravy receptu Pstruh pana mlynáře:
Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme a potřeme citrónovou šťávou smíchanou se solí. Zakryjeme je fólií a necháme v chladu asi hodinu odležet. Citrón důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Kopr propláchneme, vytřepeme z něj přebytečnou vodu a nasekáme na kousky. Odleželé pstruhy obalíme v mouce a ihned (aby mouka nezvlhla) je vkládáme na pánev s rozehřátým máslem. Pečeme je na středním ohni, po každé straně asi 5 až 8 minut doměkka. (Hotové pstruhy poznáme podle toho, že jde lehce vytáhnout hřbetní ploutev.) Opečené ryby rozdělíme na talíře, obložíme citrónem a posypeme koprem. Pstruha podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou.