Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pstruh pečený v zakysané smetaně:
3 pstruzi bez vnitřností
| 2 vejce rozšlehaná
| 1 lžíce nasekané pažitky
| 1 lžíce nasekané petrželky
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce kuřecího bujonu
| 1 hrnek zakysané smetany
| mouka na obalení, strouhanka
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Pstruh pečený v zakysané smetaně:
Ryby osolte, opepřete a obalte v hladké mouce, vejcích a strouhance. Usmažte dozlatova na másle v pánvi a vložte do zapékací mísy. Posypejte pažitkou a petrželovou natí. Do pánve, na které jste usmažili ryby, přidejte 2 lžíce mouky, osmahněte a přidejte kuřecí bujón. Provařte za stálého míchání a za mírné teploty asi 5 minut, pak dejte stranou a vmíchejte zakysanou smetanu. Směsí přelijte ryby a pečte v troubě při 180°C asi 10-15 minut. Podávejte.
Fotky receptu Pstruh pečený v zakysané smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!