4 středně velcí pstruzi
| Máslová omáčka:
| 50 g másla
| 200 ml mléka
| 1 plná lžička kukuřičné mouky nebo bramborové moučky
| 2 žloutky
| 1 větší utřený stroužek česneku
| dle chuti: sůl
| 1 lžička usekané petrželky
| trochu: kmínu
| 200 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Pstruh po italsku:
4 pstruhy bez hlavy rozdělíme na polovinu, vyndáme páteř, osolíme a osmažíme po obou stranách na oleji do růžova. Dříve však připravíme máslovou omáčku. Důkladně prošleháme všechny uvedené ingredience a za stálého míchání povaříme pozvolna na nepřímém plameni 10 minut. Rybí půlky dáme na ohřátý talíř, nepatrně polijeme omáčkou a ozdobíme kousky citrónu. Podáváme s malými vařenými brambory. Omáčku přiléváme podle chuti.
Fotky receptu Pstruh po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!