Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Pstruh s vinnou omáčkou:
4 porce pstruha
| citron
| kostka maggi zlatého houbového bujonu
| 50g cibule
| mrkev
| bobkový list
| tymián
| 1/2l červeného vína
| 1,25dcl vody
| 100g anglické slaniny
| 4 cibulky
| 100g žampionů
| 2 lžíce másla
| lžíce hladké mouky
| petrželka
| sůl
Postup přípravy receptu Pstruh s vinnou omáčkou:
Porce pstruha pokapeme citronovou šťávou, vetřeme nasekanou petrželku a necháme chvilku odpočinout.
Očištěnou a nakrájenou mrkev a cibuli vložíme do kastrolu, přidáme bobkový list, tymián, zalijeme vínem a vodou, přivedeme k varu a pozvolným varem bez pokličky tekutinu zredukujeme na polovinu a přecedíme ji přes jemné sítko.
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Očištěné malé cibulky a žampiony nakrájíme na čtvrtky. Na polovině dávky másla rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu. Na výpeku opečeme porce pstruha z obou stran, vyndáme je a necháme na teple.
Na rozpálenou pánev přidáme cibulky, žampiony, lehce opečeme a zalijeme zredukovaným vývarem z vína. Omáčku dochutíme Zlatým houbovým bujonem MAGGI. Do změklého zbytku másla přidáme hladkou mouku a pořádně promícháme.
Moučné máslo přidáme do omáčky a za stálého míchání necháme rozpustit a krátce povaříme. V hotové omáčce opečeného pstruha prohřejeme.
Fotky receptu Pstruh s vinnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!