Použité suroviny receptu Pstruh smažený a nadívaný s koprovou omáčkou:
2 ks pstruhy
| 2 ks cibulky
| 30 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
| 250 ml vermutu suchého
| 50 g mouky
| 2 ks lilky
| strouhanka, olej
| 2 lžíce čerstvé kudrnky
| sůl, bílý pepř
| 250 ml bílého jogurtu
| 1 lžíce sušeného kopru
Postup přípravy receptu Pstruh smažený a nadívaný s koprovou omáčkou:
Pstruhy vykostíme, osolíme, opepříme. Okurku nakrájíme na tenké kolečka a orestujeme ji na oleji. Přilijeme vermut a necháme vydusit šťávu. Na filet dáme vrstvu okurek, přikryjeme druhým filátkem a spojíme párátky nebo jehlou. Porce obalíme v mouce pak v řidším sněhu z bílků a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji. Při podávání porce přeléváme trochou koprové omáčky kterou připravíme smícháním jogurtu, čerstvého i sušeného kopru, jemně nakrájenou cibulkou, solí a pepřem. Příloha: vařené nebo pečené brambory.
Fotky receptu Pstruh smažený a nadívaný s koprovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!