Postup přípravy receptu Pstruh zapečený v anglické slanině:
Umyté a osušené pstruhy potřeme z obou stran i zevnitř solí, citronovou štávou a rozetřeným česnekem. Na bocích ryb vytvoříme zářezy, které prosolíme a vetřeme do nich rozsekanou petrželku. Poté je dáme uležet do lednice.
Žampiony pokrájíme a na polovině másla je podusíme na pánvičce, pak je posolíme a necháme vychladnout.
Pstruhy naplníme žampiony a pevně obtočíme dlouhými plátky slaniny. Na pekáč vymazaný máslem dáme pstruhy, posypeme rozmarýnem a šalvějí a dáme do trouby. Pečeme asi 35 minut při 200 °C. Ke konci pečení přidáme pokrájenou cibulku a ještě chvíli dopékáme. Podáváme s bramborem.
Fotky receptu Pstruh zapečený v anglické slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!