Použité suroviny receptu Pstruzi s houbovou omáčkou :
4 ks střední pstruzi
| sůl a pepř podle chuti
| 120 g anglické slaniny
| 200 ml červeného vína
| 2 lžíce másla
| 200 g na plátky nakrájených hříbků
| 4 lžíce nasekané kudrnky
| na ozdobu zelenou petrželku
| trochu hladké mouky
Postup přípravy receptu Pstruzi s houbovou omáčkou :
Ryby vykucháme, důkladně očistíme a pak opláchneme. Na povrchu i uvnitř je pak osolíme a trošku hl. mouky smícháme s mletým pepřem a pstruhy v ní ze všech stran dobře obalíme. Angl. slaninu nakrájíme na širší proužky a opečeme ji na větší pánvi, pak k ní přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a krátce ji orestujeme. Směs vyndáme a na výpeku opečeme pstruhy. Opékáme je přibližně 5' po každé straně, až zezlátnou. Mezitím podusíme na lžíci másla nakrájené hříbky. Na pečicí papír položíme opečené ryby, slaninu a cibuli, přidáme houby a vše přelijeme vínem. Posypeme čerstvou nasekanou kudrnkou a nakonec ještě přidáme zbylé máslo. Papír pečlivě uzavřeme, položíme na plech a dáme do předem vyhřáté trouby péct asi na 20' při 180°C. Upečené pstruhy dozdobíme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Pstruzi s houbovou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!