4 vykuchaní pstruzi
| sůl
| čerstvě mletý bílý pepř
| bílek
| 150 g strouhaných mandlí
| 1 lžíce margarínu nebo másla
Postup přípravy receptu Pstruzi v mandlích:
1. Vykuchané pstruhy pečlivě omyjeme a důkladně osušíme. Zevně i uvnitř dobře osolíme a trochu opepříme.
2. Bílek lehce rozšleháme. Pstruhy v něm po obou stranách omočíme a poté obalíme ve strouhaných mandlích. Obal rukama dobře přimáčkneme.
3. Na velké pánvi rozehřejeme máslo nebo margarín a pstruhy na něm najednou nebo postupně po obou stranách osmažíme dozlatova. Smažené pstruhy ozdobíme snítkami petrželky a ihned podáváme.
Jako přílohu můžeme servírovat na másle opečené brambory, které jsme uvařili v páře, a hlávkový salát s pikantně okořeněnou bylinkovou zálivkou.
Fotky receptu Pstruzi v mandlích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!