Použité suroviny receptu Pudinkové řezy s jahodami:
4 vejce
| 200 g polohrubé mouky
| 200 g cukru
| 6 lžic horké vody
| 1/2 prášku do pečiva
| špetka soli
| 1 kg čerstvých jahod
| 3 lžíce cukru
| 1 dl vody
| 2 jahodové pudinky
Postup přípravy receptu Pudinkové řezy s jahodami:
Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do bílé pěny, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků našlehaný se solí.
Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 min.
Očištěné a na půlky pokrájené jahody podlejeme asi 3 lžícemi vody a prudce je asi 3 min vaříme. Ve zbytku vody si rozmícháme pudinkové prášky a zavaříme do jahodové hmoty. Uvařený pudink ještě horký klademe lžící (aby se nestačil roztékat) na teplý piškot.
Necháme vychladnout.
Můžeme zdobit šlehačkou a zdobit lístkem máty.