Postup přípravy receptu Punčové kokosové řezy:
punčová nádivka:
2 balíčky piškotů, rum, trochu citronové šťávy, 1 malá rybízová marmeláda
Piškoty rozdrtíme a zvlhčíme rumem, citronovou šťávou a marmeládou tak, abychom nádivku mohli natřít na piškot.
kokosový krém:
1 balíček kokosu (asi 200 g), 1 sklenka mléka, 250 g másla, 200 g moučkového cukru
Kokos spaříme horkým mlékem. Máslo utřeme s cukrem a vmícháme vychladlou kokosovou hmotu.
POSTUP:
Žloutky ušleháme s polovinou cukru za postupného přilévání vařící vody. Sníh z bílků ušleháme se zbytkem cukru a přidáme ke žloutkům společně s moukou. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Piškot potřeme punčovou nádivkou, kokosovým krémem a polijeme čokoládou.