Použité suroviny receptu Ragú z drůbežích jater s jablky a banánem:
400 g drůbežích jater
| 3 cibule
| 2 jablka
| 1 banán
| sůl, šťáva z půlky citronu
| 2 lžíce másla
| 1 lžička kari
| 2 lžičky solamylu
| 100 g smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Ragú z drůbežích jater s jablky a banánem:
Játra opláchneme a osušíme. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme. Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme jaderník a nakrájíme na plátky. Oloupeme banán, rovněž ho nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou zahřejeme tuk, játra na něm opečeme, osolíme a opepříme. Vyjmeme je z tuku a udržujeme je stále teplá. Ve vypečené šťávě pak podusíme cibuli s jablky, až zesklovatí. Přidáme banán, posypeme kari a krátce prohřejeme. Znovu vložíme játra a ve smetaně dohladka rozmíchaný solamyl. Vše necháme zhruba 3 minuty při mírné teplotě povařit a ihned podáváme.
Fotky receptu Ragú z drůbežích jater s jablky a banánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!