Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ragú z mořské štiky zapečené s bramborovou kaší:
500 g zmrazených filetů z mořské štiky
| 1 balení Maggi Nápady Zapečené rybí filety & bylinky |
| 50 g hladké mouky
| 4 ks vejce
| 1 kg brambor
| 17 dcl mléka (na rybu)
| 50 g másla
| 150 ml mléka (bešamel)
| 2 ks mrkve
| 2 dcl mléka na kaši
Postup přípravy receptu Ragú z mořské štiky zapečené s bramborovou kaší:
Rybí filety lehce rozmrazíme a nakrájíme. Mléko osolíme, přivedeme k varu, vložíme do něj rybu a opepříme. Mrkev očistíme a omyjeme. Rybu mírně vaříme asi 10 minut. Ke konci přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným mlékem, rozšleháme, mícháme a vaříme aspoň 10 minut. Bešamel osolíme.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Rozšleháme je s mlékem a vejci na hladkou kaši.
Během chladnutí bešamelu do něho vešleháme vejce a přimícháme scezenou rybu s mrkví. Směs ve vymaštěné formě dáme na 10 minut zapéci do horké trouby.
Bramborovou kaši ozdobně nastříkáme na rybí ragů. Dáme do trouby dozlatova dopéci.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Ragú z mořské štiky zapečené s bramborovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!