Postup přípravy receptu Ragů ze srnčího masa:
Srnčí maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na kostky a dáme do mísy. Přidáme k němu koření, sůl a na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Zalijeme polovinou červeného vína, promícháme a necháme v chladu alespoň 1 hodinu uležet. Sádlo v hrnci nebo pánvi rozpálíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a cukr. Teplotu zdroje snížíme. Za stálého míchání osmahneme cibuli do zlatavého zbarvení. Teplotu zvýšíme a hned přidáme odleželé maso se zeleninou a kořením. Promícháme, podlijeme zbytkem vína a přiklopíme poklicí. Po 5-10 minutách snížíme teplotu a dusíme do měkka asi 40 minut. Měkké maso a zeleninu vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, přelijeme vývarem a povaříme ještě asi 5 minut. Vzniklou omáčku pak přecedíme a dochutíme rybízovou marmeládou. Je-li příliš hustá, zředíme ji ještě trochou červeného vína. Do hotové omáčky vrátíme maso a zeleninu a ještě malou chvíli povaříme.
Náš tip: Můžete použít koření Divočina.
Příloha: Kynuté knedlíky, vařené brambory, bílé pečivo