Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 30.01. 2025
Dnes má svátek Robin
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Ragů ze srnčího masa

fotka Ragů ze srnčího masa
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 46

Použité suroviny receptu Ragů ze srnčího masa:

70 dkg srnčí maso z plece  | 1 ks malá mrkev  | 1 ks cibule  | 1 plátek celer a petržel  | 1 lžička cukr  | 5 dkg sádlo  | 1 dcl červené přírodní víno  |  sůl  | 1 ks bobkový list  | 4 zrnka nové koření  | 3 zrnka černý pepř  | 2 lžíce černý pepř  | 2 lžíce rybízová marmeláda  |  trochu hladké mouky na zahuštění  |  příp. vývar ze zvěřinových kostí  |  citronová šťáva

Postup přípravy receptu Ragů ze srnčího masa:

Srnčí maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na kostky a dáme do mísy. Přidáme k němu koření, sůl a na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Zalijeme polovinou červeného vína, promícháme a necháme v chladu alespoň 1 hodinu uležet. Sádlo v hrnci nebo pánvi rozpálíme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a cukr. Teplotu zdroje snížíme. Za stálého míchání osmahneme cibuli do zlatavého zbarvení. Teplotu zvýšíme a hned přidáme odleželé maso se zeleninou a kořením. Promícháme, podlijeme zbytkem vína a přiklopíme poklicí. Po 5-10 minutách snížíme teplotu a dusíme do měkka asi 40 minut. Měkké maso a zeleninu vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, přelijeme vývarem a povaříme ještě asi 5 minut. Vzniklou omáčku pak přecedíme a dochutíme rybízovou marmeládou. Je-li příliš hustá, zředíme ji ještě trochou červeného vína. Do hotové omáčky vrátíme maso a zeleninu a ještě malou chvíli povaříme.


Náš tip: Můžete použít koření Divočina.


Příloha: Kynuté knedlíky, vařené brambory, bílé pečivo


Fotky receptu Ragů ze srnčího masa:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ragů ze srnčího masa
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !