Použité suroviny receptu Rajčata zapečené s rybím filé:
8 velkých rajčat
| 300 g rybího filé
| půl citronu
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| hrst petrželky
| 1 dl bílého vína
| trocha hladké mouky
| strouhanka podle potřeby
| 1 lžička tymiánu
| 2 lžíce oleje
| 50 g másla
| olej na vymazání mísy
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Rajčata zapečené s rybím filé:
Rajčata rozřízneme na půlky a vydlabeme. Polorozmrazené filé pokrájíme na menší kostky, zakapeme je citronem, mírně osolíme, opepříme a pomoučíme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli se 2 stroužky nasekaného česneku a polovičním množstvím jemně pokrájené petrželky, přidáme kostičky filé a po všech stranách osmahneme. Pak je zakapeme vínem, necháme vydusit a filé dáme do vydlabaných půlek rajčat. Strouhanku promícháme se zbytkem nasekané petrželky, zbývajícím prolisovaným česnekem a tymiánem. Touto ochucenou strouhankou posypeme povrch rajčat. Poklademe je do olejem vymazané zapékací mísy, pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme dozlatova.
Fotky receptu Rajčata zapečené s rybím filé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!