Vložil: | radio11 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 108 |
|
|
Použité suroviny receptu Rajčatová omáčka italského typu:
500 g masitých rajčat
| 400 g konzervovaných rajčat
| 1 lžíce másla
| bazalka čerstvá
| 1 dl oliv. oleje
| 1 řapík celeru
| 1 cibule malá
| 1 mrkev
| cukr
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Rajčatová omáčka italského typu:
Cibuli a mrkev nakrájíme na kostky. Jeden řapík celeru nakrájíme na kousky. Masitá rajčata zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. Konzervovaná rajčata i se šťávou rozmačkáme.
Na oleji necháme zpěnit cibulku, mrkev a celer. Restujeme velmi zvolna, zelenina nesmí ztmavnout. Potom k zelenině přidáme rozmačkaná rajčata z konzervy a vše promícháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme čerstvá nakrájená rajská jablíčka, zmírníme teplotu na minimum, zakryjeme poklicí a velice zvolna, za občasného promíchání, dusíme alespoň jednu hodinu.
Prochladlou rajčatovou směs scedíme přes jemné síto a zbytek zeleniny řádně propasírujeme. Do omáčky vložíme asi 4 lístky čerstvé bazalky a opět na mírném necháme probublávat asi 30 minut.
Nakonec rajčatovou krémovou omáčku zjemníme máslem a podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Přidáme ještě asi dva celé listy bazalky a zakryjeme poklicí. Necháme alespoň 20 minut odpočinout.
Fotky receptu Rajčatová omáčka italského typu:
Fotky vložil: BADAČA,tvackova1,MichelePrg,piskotik,kozaroza,pikaču,Torta