Použité suroviny receptu Rajčatová omáčka se sardelovou pastou:
1 litr vody
| 125 g rajčatového protlaku
| 50 g slaniny
| 2 stroužky česneku
| 50 g hladké mouky
| 2 lžíce bílého vína
| 1 lžička sardelové pasty
| 1 lžička mleté sladké papriky
| sůl
Postup přípravy receptu Rajčatová omáčka se sardelovou pastou:
Slaninu pokrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme. V kastrolu rozškvaříme slaninu, zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vodou, při mírném varu vymícháme dohladka. Pak vmícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a asi 10 minut povaříme. Hotovou omáčku ochutíme sardelovou pastou a vínem, osolíme a okořeníme sladkou paprikou. Omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu a pečeným rybám.
Fotky receptu Rajčatová omáčka se sardelovou pastou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!