Postup přípravy receptu Rajčatový džem s chilli:
Zázvor nahrubo nasekáme. Chilli papričky a česnek nakrájíme na jemné plátky.
Polovinu rajčat, zázvor a rybí omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. (I když někdo nemá rád rajčatová semínka, obsahují důležitý pektin, díky kterému džem želíruje, takže nedoporučuji rozmixovaná rajčata propasírovat.) Zbývající rajčata nakrájíme na 1 cm velké kostičky (můžete je oloupat, ale já to nedělám).
Rozmixovaná a nakrájená rajčata a všechny zbývající ingredience dáme do hlubokého hrnce a pomalu přivedeme k varu za častého míchání. Když směs vře, ztlumíme plamen a pomalu vaříme.
Odebíráme pěnu z povrchu a necháme pomalu táhnout 30-40 minut za občasného míchání. Ode dna a ze stěn hrnce seškrabujeme tuhnoucí hmotu. Džem je hotový, když zhoustl a začíná se lesknout.
Džem nalijeme do vyvařených sklenic, uzavřeme a označíme štítkem. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak uložíme do chladničky nebo studené spíže