Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 27 |
|
|
Použité suroviny receptu Rajská omáčka z čerstvých rajčat:
1 kg čerstvých rajčat
| 1 větší cibule
| 20 g másla
| 2 bobkové listy
| 5 kuliček celého pepře
| 5 kuliček nového koření
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce cukru krystal
| 1 l hovězího vývaru
| 0,5 kg hovězího masa
| 1 špetka soli
| 1 houskový knedlík
Postup přípravy receptu Rajská omáčka z čerstvých rajčat:
Na másle zpěníme cibulku a vložíme koření (bobkový list, nové koření a celý pepř). Po uvolnění vůně zaprášíme moukou a přidáme cukr. Po spojení jíšky přidáme nakrájená rajčata a přilejeme vývar z hovězího masa a dobře promícháme. Občas mícháme a vaříme asi hodinu, dokud nejsou rajčata uvařená a oddělená od slupky. Dle chuti osolíme. Lze přidat i trošku kečupu, ale není podmínkou. Až se omáčka trošku zahustí, tak ji přepasírujeme. Pokud je omáčka řídká, tak i lze zahustit troškou hladké mouky. Podáváme s plátkem hovězího masa, které jsme uvařili pro získání vývaru, a plátky houskového knedlíku.
Fotky receptu Rajská omáčka z čerstvých rajčat:
Fotky vložil: Natural,jirajanka,MichelePrg,tajnostii