Vložil: | piskotik |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Ražniči z vepřové panenky se zeleninou:
500 g vepřové panenky
| špetka soli a pepře
| 2 rajčata
| 4 větší žampiony
| 150 g slaniny
| 3 cibule
| 100 g plnotučné hořčice
| 5 lžic olivového oleje
Postup přípravy receptu Ražniči z vepřové panenky se zeleninou:
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Rajčata, oloupané kloboučky žampionů, slaninu a cibule nakrájíme na plátky a pak je napichujeme střídavě s masem na špejle. Z uvedených surovin vytvoříme celkem šest špízů. Plnotučnou hořčici smícháme s 2 lžícemi oleje, prošleháme a směsí potřeme špízy ze všech stran. Na zbylém oleji zprudka opečeme špízy na pánvi. Vložíme do pekáčku a zapékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut. Špízy podáváme se šťouchnými brambory.
Fotky receptu Ražniči z vepřové panenky se zeleninou:
Fotky vložil: Ježíšek,Olča4,beruschka6,alenab,Natural