Postup přípravy receptu Rebarborová buchta :
Z rebarbory sloupneme vrchní slupku, pak rebarboru pokrájíme asi na 3 – 5 milimetrové plátky, které namočíme asi do 70°C teplé vody. Mezitím připravíme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál, z hladké a polohrubé mouky, 200g cukru, hery, vajíčka, kypřícího prášku, mléka a 1 vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na 1/3, 2/3 a necháme odležet. Rebarboru vyndáme z vody, necháme okapat, pak přidáme strouhanku a společně promícháme. 2/3 těsta rozválíme na vále a dáme na vymazaný plech tak, že musí být těsto i na stranách (na celý plech by se to špatně rozvalovalo, proto se vyvalují dva pláty které se uprostřed spojí). Na těsto rozprostřeme rebarboru ze strouhankou a zasypeme 220 g cukru, vanilkovým cukrem, rozinkami, skořicí. Na vrch rozválíme 1/3 těsta a kraje spodního a vrchního těsta společně uzavřeme. Pečeme asi 30 – 40 minut.