400 g mletého masa
| 1 cibule
| 1/2 lžičky oregana
| špetka skořice
| 1 vejce
| 2 lžíce strouhanky
| 100 ml vody nebo mléka
| 2 rajčata
| 150 ml drcených rajčat v konzervě
| 1 lžíce citronové šťávy
| sůl, pepř
| 150 ml červeného vína
| mouka a olej podle potřeby
| 1 palice česneku
| 4 plátky sýra
Postup přípravy receptu Řecké masové keftedes:
Do mletého masa prolisujeme cibuli, maso okořeníme oreganem, skořicí a pepřem a osolíme. Potom přidáme vajíčko, strouhanku a tekutinu.
Masovou směs promícháme a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce. Rychle je osmahneme na oleji a přendáme do pekáčku, který jsme vyložily na kolečka nakrájenými rajčaty.
Palici česneku přímo středem stroužků přepůlíme a potom celou jednu polovinu vložíme do pekáčku k masu.
Nakonec přidáme drcená rajčata, trochu vína, citronovou šťávu a dáme zapéct.
Těsně před koncem pečení rozložíme na vršky proužky plátkového sýra.
Fotky receptu Řecké masové keftedes:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!