Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Řecký medový koláč:
125 g hladké mouky
| 1 lžíce krystalového cukru
| 50 g vychlazeného másla
| 2 lžíce ledové vody
| špetka soli
| tuk na pekáč
| mouka na vál a vysypání formy
| Náplň: 250 g měkkého tvarohu
| 3 vejce
| 1,5 dl plnotučné smetany
| 3 lžíce krystalového cukru
| 75 g medu
| 1 lžička strouhané citronové kůry
| 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy receptu Řecký medový koláč:
Z mouky, soli, másla a cukru připravíme drobenku, kterou zalijeme ledovou vodou, a uhněteme těsto. Uděláme z něj kouli, zabalíme ji do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v chladu. Pak z těsta rozválíme na pomoučeném válu placku, kterou vyložíme vymazanou a vysypanou dortovou formu s vyklápěcím dnem. Těsto poklademe připravenou náplní a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Náplň: Tvaroh a smetanu utřeme v míse dohladka. Vmícháme cukr, med, citronovou kůru a skořici. Nakonec velmi opatrně přimícháme ušlehaná vejce.
Fotky receptu Řecký medový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!