800 g jehněčího masa
| 4 velké cibule
| svazeček čerstvého oregana (dobromysli)
| 2 lžíce olivového oleje
| 50 ml sherry
| sůl
| drcený černý pepř
Postup přípravy receptu Řecký šiš kebab:
Jehněčí maso nejprve důkladně očistíme, pak je omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Oregano opereme a nasekáme najemno. Maso a cibuli vložíme do větší mísy, zalijeme olivovým olejem a také sherry, přidáme nasekané oregano, osolíme a opepříme. Vše v míse důkladně promícháme a necháme v chladničce dobře rozležet, nejlépe do druhého dne. Druhý den kousky jehněčího napichujeme na špejle (předem namočené do studené vody) nebo kovové jehly a opékáme na grilu asi 15 minut. Během grilování špízy otáčíme. Hotové podáváme s tzatziki a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Řecký šiš kebab:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!