Postup přípravy receptu Řecký velikonoční chlebíček:
Mouku přesejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek. Droždí smícháme s 6 lžícemi vlažné vody, nalijeme do důlku, posypeme trochou mouky, přiklopíme a necháme 30 minut vyběhnout. Ohřejeme máslo, přidáme společně s cukrem a vejci do mísy a uhněteme těsto. Přidáme pomerančovou kůru a anýz. Vytvarujeme kouli a necháme 1 hodinu kynout. Pak těsto prohněteme, odebereme 1/3, ze zbytku vytvoříme bochánek v délce 30 cm a položíme na plech. Zbylé těsto rozdělíme na 4 části, vytáhneme je do délky bochánku, spleteme vždy dva pramínky dohromady a přitiskneme je po stranách bochánku. Žloutek smícháme s 1 lžící vody, bochánek potřeme a posypeme sezamem. Necháme 15 minut odpočívat. Vytlačíme dolíky a zasadíme do nich 5 barvených vajec. Řecký velikonoční chlebíček pečeme při 180°C po dobu 35 minut.