Použité suroviny receptu Rejnok s medovo-citrónovou zálivkou:
500 g filetu z rejnoka
| 1 L mléka
| sůl a pepř
| 1 mango
| Zálivka:
| 5 lžiček medu
| 5 lžiček celozrnné hořčice /ne kremžské/
| 80 ml citrónové šťávy
| 200 ml slunečnicového oleje
| 2 lžíce nasekané zelené petržele
| tabasco
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Rejnok s medovo-citrónovou zálivkou:
V hluboké pánvi přivedeme k varu mléko, osolíme, opepříme a při střední teplotě vaříme asi 5 minut. Poté vložíme rybu a bez pokličky pošírujeme 8-10 minut. Tekutina se nesmí vařit! Poté rybu opatrně vyjmeme a necháme 10 minut okapat na mřížce.
Mango oloupeme a nakrájíme na nudličky.
V misce rozmícháme med, hořčici a citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a tabascem. Za stálého šlehání přiléváme olej, jako při výrobě majonézy. Do emulze pak vmícháme petrželku.
Rybu naservírujeme na podnos, přelijeme medovou emulzí a doplníme nudličkami manga.
Fotky receptu Rejnok s medovo-citrónovou zálivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!