Použité suroviny receptu Reveňový nebo jablkový koláč se sněhem:
180 g hl. mouky
| 120 g tuku
| 30 g moučkového cukru
| 2 žloutky
| 1 van. cukr
| dle chuti: marmeláda (tu nedávám)
| Reveňová náplň:
| 600 g reveně
| 180 g pískového cukru
| Jablková náplň:
| dle chuti: skořice
| Sníh:
| 3 bílky
| 120 g pískového cukru
Postup přípravy receptu Reveňový nebo jablkový koláč se sněhem:
Těsto:
Těsto necháme hodinu odležet. Vyválíme v silnější kolo, vložíme do koláčové formy a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova. Potřeme marmeládou a potom jablkovou a nebo reveňovou náplní a nahoru ušlehaným sněhem a dopečeme v mírně vyhřáté troubě opět do růžova.
Náplň:
Omytou reveň oloupeme a pokrájíme na kousky, spaříme, vložíme do kastrůlku (nejlepší teflenový) nepatrně podlijeme a rozvaříme. Přidáme cukr a podusíme do polotuhé kaše.
Pokud budeme dělat náplň z jablek, tak postupujeme následovně: jablka nastrouháme na hrubé nudličky, podusíme s cukrem a 2 lžícemi vody, až změknou a zhoustnou.
Sníh:
Do polotuhého sněhu postupně rozšleháváme cukr a šleháme až se cukr rozpustí a zhoustne.
Fotky receptu Reveňový nebo jablkový koláč se sněhem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!